HOME     ROMANA    ENGLISH
nefertiti NEFERTITI
Human Capital Consulting

Bucuresti Sector 3
Tel: 0726 873 181
Fax: 021 569 88 35
office@nefertiti-hcc.ro
facebook
twitter

arrow  CAUTA:


img

arrow  DIVIZII:

» EXECUTIVE SEARCH

» CONSULTANTA
 » Setare procedura HR
 » Auditul capitalului uman
 » Consultanta resurse umane
 » Consultanta legislatia muncii
 » Outplacement

» EVALUARE COMPETENTE

» RECRUTARE
 » Recrutare clasica
 » Recrutare in masa

» ADMINISTRARE
 » Pay-roll
 » Administrare documentatie capital uman
 » Reprezentarea in relatiile cu autoritatileOriginea lui Nefertiti ("frumoasa a venit") regina egipteana, starneste inca vii controverse. Unii spun ca ar fi fost fiica unui general de cavalerie al faraonului, Ay, altii ca ar proveni din Mitanni, stat antic din nord-vestul Mesopotamiei ca fiica a regelui Tusratta, altii sustin ca ar fi chiar fiica faraonului Amenhotep III, care i-a devenit mai apoi sot.

"Frumoasa a venit" (Nefertiti) se casatoreste cu Amenhotep III (Akhenaten), cel mai probabil in anul 1364 i. Hr. Alaturi de sotul sau reuseste sa schimbe nu numai politica dar si religia inovand un nou cult dedicat lui Aton - zeul solar. Nefertiti a fost una din primele femei care au realizat ca, indiferent de marimea si de complexitatea unei organizatii — de orice tip ar fi ea — persoana aflata la conducere defineste stilul, stabileste tonul, alege directia si devine interfata dintre organizatie si » publicurile « ei. A folosit inteligent aceste principii si a consolidat un imperiu, devenind una dintre cele mai puternice femei din lume.

Alaturi de faraon reuseste sa organizeze atat resursele financiare cat si pe cele umane de o maniera aproape manageriala. Perioada in care cei doi au condus Egiptul, este una din putinele perioade fara tulburari populare, munca sclavilor era rasplatita corespunzator, supervizarea muncii era bine definita iar latura sociala este acoperita de functionarii din noile temple. In cateva cuvinte : au construit o capitala (Amarna) in mijlocul desertului.


In 1350, la fel de misterios cum a aparut in istoria Egiptului, Nefertiti dispare din viata publica! Numele, celei care l-a sprijinit si l-a sfatuit in activitatea politica si religioasa pe faraon, este sters de pe monumentele egiptene iar statuile sale sunt sparte, la cererea lui Akhenaten. Akhenaten a dorit, conform religiei egiptene, s-o elimine din ambele vieti si din cea reala si din cea spirituala, de dupa moarte, stergandu-i chipul de pe monumente. Dar, o femeie cu personalitatea, frumusetea si inteligenta Nefertitei nu putea dispare pur si simplu, nici macar la dorinta unui faraon…dupa mii de ani numele sau este cunoscut in toata lumea iar numele sotului sau Amenhotep ( Akhenaten) este pomenit (cu exceptia mediilor istorice) numai in legatura cu ea !    Acestui personaj i se potrivesc perfect cuvintele lui Graham Bell :

    Never follow a path already followed, it will lead to places where others have already been. (Graham Bell)
© 2008 Nefertiti Human Capital Consulting
made by: EarthSOFT

Clubafaceri.ro Lista Firme AdreseUtile.ro-Ghidul
agentilor economici online din Romania